جستجو برای:
سبد خرید 0
  • صفحه اصلی
  • محصولات
  • مقالات
  • رویدادها
  • تماس با ما
  • حساب کاربری من

اطلاعیه را در بالای سایت خود نمایش دهید...

ساعت
دقیقه
ثانیه
جشنواره به پایان رسید
خرید قالب استادیار
  • 09169061634
  • info.beheshtezendegi@gmail.com
  • خرید قالب
  • اخبار
  • لیست علاقه‌مندی‌ها
موسسه بهشت زندگی
  • صفحه اصلی
  • محصولات
  • مقالات
  • رویدادها
  • تماس با ما
  • حساب کاربری من
ورود / عضویت
آخرین اطلاعیه ها
لطفا برای نمایش اطلاعیه ها وارد شوید
0

وبلاگ

موسسه بهشت زندگی > اخبار > توسعه فردی > آیا 18 راه رسیدن به راز خوشحالی را می شناسید ؟

آیا 18 راه رسیدن به راز خوشحالی را می شناسید ؟

2 آبان 1402
ارسال شده توسط محمد مهدی شالباف
توسعه فردی

آیا خود را شخص شادی می‌دانید ؟ فکر می‌کنید توانسته باشید خوشحالی عمیق را در زندگی پیدا کرده باشید ؟ تصور می‌کنید معنای دقیق و جامعی برای شادی وجود دارد یا خوشحالی صرفا مفهومی انتزاعیست؟ آیا به خوبی می‌دانید چه اتفاقات و مسائلی واقعا شما را خوشحال می‌کند و کدام یک شما را به شادی عمیق می‌رسانند؟

شاید پاسخ به این سوالات ساده نباشد ؛ چرا که خیلی از ما هنوز نمی‌توانیم بین شادی عمیق و خوشحالی لحظه‌ای تفاوتی قائل شویم . همه ی ما با دیدن سریال موردعلاقه‌مان و یا گردشی آخر هفته با دوستانمان احساس خوشحالی می‌کنیم ؛ اما آیا خوشحالی عمر طولانی دارد ؟

در این مقاله از وبسایت بهشت زندگی به مفهوم خوشحالی می‌پردازیم .

به عقیده ی روانشناسان مهم ترین چیزی که ما را به خوشحالی و شادی عمیق می‌رساند، به دست آوردن و رسیدن به اهداف نیست، بلکه مسیر تلاش برای رسیدن به اهداف است .

خوشحال واقعی چیست؟

خوشحال واقعی چیست؟

ارائه ی تعریفی جامع و دقیق برای احساسی درونی مثل شادی ، کار چندان راحتی نیست. هر کسی به فراخور نوع زندگی و شرایط خود، تعریف و چشم انداز خاصی از شادی دارد. تعاریفی که ممکن است متفاوت باشند اما همگی به حس درونی رضایت دلالت دارند. اما باید توجه داشت که این حس رضایت عمیق گاهی تنها چند لحظه عمر دارد و گاهی طولانی تر است و در روح و روان ما جاری می‌شود .

هرکس به شکل خاصی به این احساس رضایت درونی می‌رسد؛ فردی با خواندن یک کتاب و دیگری با دوچرخه سواری در طبیعت و فرد سوم با به دست آوردن مقدار زیادی پول

شاید این حرف کلیشه و تکراری باشد، اما واقعیت امر این است که احساس رضایت درونی ما ناشی از به دست آوردن چیزها نیست، بلکه مسیر رسیدن به خواسته های ماست که احساس شادی درونی را برای ما ایجاد می‌کند .

اگر شادی را صرفا در لحظه ی رسیدن جست و جو کنیم، عمر شادمانی هایمان کوتاه خواهد بود و به زودی به آن ها عادت می‌کنیم و دیگر برای ما راضی کننده نخواهند بود. اما اگ بیاموزیم از مسیر لذت ببریم، این شادی، سروری ماندگار خواهد بود .

تعریف خوشحالی عمیق از زبان روانشناسان

حال تعریف شادمانی را از دیدگاه روانشناسان بررسی کنیم؛ تعریفی که احتمالا برای بسیاری از ما عجیب باشد و با تعاریفی که در ذهنمان داریم، متفاوت باشد .

کارل گوستاو یونگ در تعریف شادی بیان می‌کند :

حس شادمانی و شادی واقعی به معنای میزان صبر و مقاومت ما در برابر سختی‌ها و مشکلات و توانایی ما در برابر آن‌هاست. شادی یعنی اطمینانی درونی به این که درد و رنج و سختی و بیماری و مرگ بخش جدانشدنی زندگی ما هستند؛ اما من باور دارم که هیچکدام از آن‌ها نمی تواند مرا از پا بیاندازد و مرا تسلیم خود کنند.

شادی عمیق و حس درونی خوشحالی به معنی میل به زندگی، علی رغم علم به فانی بودن همه چیز است. خوشحالی یعنی در سختی‌ها لبخند زدن، آگاهی از توانمندی های خود برای به دوش کشیدن مشکلات، یعنی بتوانیم بعد از هر زمین خوردن از سر جای خود بلند شویم، بعد از هر گریه همچنان بتوانیم بخندیم و لبخند بر لبِ دیگر همنوعان بیاوریم.

شادی یعنی حضور کامل ما در هستی، یعنی همچون رود جاری و در حرکت بودن، عبور کردن و به عظمتی بی پایان چشم دوختن. خوشحالی یعنی توانایی ما به گفتن یک آری بزرگ به زندگی.
خوشحالی یعنی توانایی و مهارت در ادامه دادن زندگی با وجود مشکلات !

شادی یعنی ادامه دادن و پذیرفتن تمام مشکلات و درد و رنج‌هایی که در مسیر زندگی در انتظار ما هستند ؛ اما نمی‌توانند ما را از دور خارج کنند.

حس خوشحالی در درون شماست و عامل بیرونی ندارد

حس خوشحالی در درون شماست و عامل بیرونی ندارد

خوشحالی واقعی در درون شماست و نه در بیرون . شاید گاهی احساس کنید که عوامل بیرونی باعث ایجاد حس شادمانی در شما شده است، دستاورد هایتان و یا اتفاقات خوب که برایتان رخ می‌دهد. اما باید بدانید اگر می‌خواهید این احساس ماندگار باشد نباید آن را به عوامل بیرونی گره بزنید. به عبارتی اگر شما احساس رضایت درونی را به مفهومی که گفته شد در درون خود نداشته باشید، از دستاورد های خود نیز لذتی نخواهید برد .

خوشحالی از شما شروع می‌شود. نه از پول و داشته هایتان یا از روابط عاطفی و اطرافیانی که در زندگی شما وجود دارند و نه از محل کارتان و فعالیتی که به آن مشغولید.

تنها کسی که مسئول حس خوب و حس رضایت شما در زندگی است، خودتان هستید. اگر بیرون از خودتان به دنبال احساس خشنودی باشید، یک احساس زودگذر و آسیپ پذیر را تجربه خواهید کرد . چرا که دیگران به همان شکلی که این احساس را به شما هدیه دادند، می‌توانند آن را بگیرند . حال آن که احساس برخاسته از خود شما فناناپذیر است .

این احساس زمانی در شما ایجاد می‌شود که بتوانید طبق تعریف یونگ حس رضایت و استقامت عمیق را در خود پرورش دهید. خودتان را همان گونه که هستید ، بپذیرید . محیط ، اطرافیان ، شرایط کاری و سختی ها را به همان صورتی که هستند قبول کنید و در کنار خوشی ها پذیرای ناخوشی ها باشید .

این گونه می‌توانید به صلح درونی با خودتان برسید و شادی‌های عمیق را تجربه کنید.

خطای شناختی، از بین‌برنده خوشحالی

یک خطای شناختی شادی و خوشحالی را از انسان سلب‌ می‌کند. وقتی مردم درباره ی این خطا می‌شنوند، شوکه ‌می‌شوند که چگونه بدون آن که متوجه باشند ، تمام زندگیشان تحت‌تاثیر آن بوده است .

این خطا براساس عدم ‌تمایز بین خواستن چیزی و دوست ‌داشتن آن به وجود می‌آید. مثلا ممکن‌ است یک سگ خانگی بخواهید، اما این خواسته بسیار بیشتر از علاقه­‌ی واقعی شما برای داشتن یک سگ خانگی است.

تحقیقات علوم اعصاب از این ایده پشتیبانی می­‌کند که اینها دو فرآیند روانشناختی جداگانه هستند: خواستن، که یک تمایل یا اشتیاق محسوب‌ می‌­شود، با یک ناحیه از مغز مرتبط است، در حالی‌که لذت یا دوست‌ داشتن، بخش دیگری از مغز را درگیر می‌کند .

پس در واقع خواستن و دوست داشتن ، دو سیستم جداگانه اما مرتبط با مغز است.

میل شدید به چیزی، یک کار جدید، اسباب‌ بازی جدید و یا حتی یک برش کیک شکلاتی، می تواند از لحاظ روانشناختی و حتی فیزیولوژیکی برانگیزاننده باشد. ما تمایل داریم چیزها را به شدت بخواهیم. وقتی آنها را به‌دست آوردیم از لحاظ هیجانی دیگر آن برانگیختگی قبل را نخواهیم داشت.

به مفهوم ساده تر : ذهن ، خواستن را بیشتر از داشتن دوست دارد !

و وقتی به چیزهایی که می خواستیم برسیم ، دیگر به اندازه ی قبل به آن ها علاقه نداریم !

ما هر آنچه به اندازه کافی خوب است را دوست می‌داریم اما نه به اندازه‌ای که آنها را می‌خواستیم. در واقع دیدارهای طولانی، رفت و آمد زیاد و سیاست‌های تند و زننده محل کار جدید را هرگز دوست نخواهیم داشت، هر چند در ابتدا میل شدیدی به کسب آن کار داشتیم. از این منظر ما همانند افراد معتاد به مواد عمل می‌کنیم، خریدها و سایر انتخاب‌های زندگی‌مان بر اساس یک میل شدید است، بدون آنکه قادر باشیم و یا انگیزه داشته باشیم تا اثرات بلند مدت آن را در نظر بگیریم.

مزایای احساس خوشحالی عمیق درونی

روانشناس سونیا لووبومیرسکی و همکارانش با بررسی ۲۲۵ مقاله علمی درباره شادمانی، دریافتند که احساس شادمانی با تمام مزایای یک زندگی واقعی ارتباط دارد. افرادی که احساسات دایمی و همیشگی مثبت بودن دارند:

  • رفتارهای سالم‌تری مانند بستن کمربند ایمنی را انجام می­‌دهند
  • پول بیشتری در می‌­آورند
  • ازدواج شادتری دارند
  • نمره­‌ی ارزیابی بهتری از سوی مشتریان و سرپرست خود در محل کار کسب دریافت می‌­کنند
  • سخاوتمندتر هستند
  • و در نهایت بیشتر توسط کارفرمایان ارتقا می­‌یابند.
هر کسی که هستی، بهانه‌هایی برای خوشحالی خواهی داشت.

خوشحال بودن یک انتخاب است !

بله، شاید دستیابی به خوشحالی دشوار باشد. افزایش میزان اضطراب و افسردگی را می‌توان دلیل این امر دانست. بااین‌وجود، واقعیت این است که ما می‌توانیم زندگی شادی داشته باشیم. بله! درست متوجه شدید! شادی چندان به اصالت وجودی شما وابسته نیست؛ بلکه به انتخاب‌های شما وابسته است.

ما می‌توانیم افرادی را بیابیم که تقریباً هیچ‌چیز ندارند؛ اما خوشحال هستند. در مقابل، می‌توانیم افراد میلیونر اما افسرده‌ای را نیز بیابیم. در حقیقت خوشحالی ربطی به دارایی ندارد. این بدان معنی است که همه ما اگر تصمیم بگیریم، می‌توانیم خوشحال باشیم. آنچه را که دیروز اتفاق افتاده است، فراموش کنید. زمان حال تنها چیزی است که اکنون اهمیت دارد. زمان حال تنها هدیه واقعی‌ است.

نتیجه دیگر سوگیری شناختی زمانی است که گذشته، حال ما را دیکته می‌کند. درست است که گذشته شاید تاثیرات خاصی بر زندگی حال شما داشته باشد؛ اما حال، تنها بخشی از زمان شماست که تا حدودی روی آن کنترل دارید.

واقعیت این است که شما نمی‌توانید زمان را معکوس کنید، به عقب برگردید و هر آنچه که ناخوشایند بود را دوباره انجام دهید. تلاش برای رها نکردن گذشته، فقط زمان و انرژی را بیهوده تلف می‌کند. از گذشته درس بگیرید و آن را رها کنید. مطمئن باشید می‌توانید صرف‌نظر از گذشته، اینک زندگی شادی داشته باشید.

اطمینان داشته باشید شما دلایل کافی برای انتخاب خوشحالی را در زندگی خود دارید . کافی است کمی با دقت بیشتر به خودتان و اطرافتان نگاه کنید .

با این ۱۸ عادت خوشحالی عمیق را به خود هدیه دهید

در ادامه به عاداتی می پردازیم که می تواند شما را به درک و پذیرش واقعی خودتان برساند. عاداتی که پس از مدتی بخشی جدایی ناپذیر از زندگی شما خواهند شد و احساس خوشحالی عمیق را برایتان به ارمغان خواهند داشت .

  • به خودتان متکی باشید

به خودتان متکی باشید

اولین توصیه ما در این مسیر برای شما متکی بودن به خود است. هیچ کسی به جز شما قرار نیست برای شما شادی آفرینی کند. این تنها شما هستید که مسئول حال خوش و رضایت قلبی از زندگی‌تان هستید. تا هنگامی‌که دست روی دست بگذارید و منتظر باشید اطرافیان و اتفاقات مختلفی که ممکن است در زندگی شما ایجاد شوند حس خوشحالی شما را تأمین کنند، شکست خورده‌اید.

هیچ زمانی را برای شادی آفرینی و انجام فعالیت‌هایی که می‌توانند منجر به شادی عمیق شما شوند، از دست ندهید. زمان را هدر ندهید. در انتظار شادی نمانید بلکه خودتان به دنبال آن بروید و آن را بیابید. این‌گونه پس از مدتی به شناخت کاملی از خود و احساسات درونی‌تان خواهید رسید.

پس انتظارات خود را از دیگران کاهش دهید و روی پای خودتان بایستید.

  • برای خودتان شادی آفرینی کنید

در همین لحظه به این فکر کنید که چه چیزی شما را خوشحال می‌کند؟

برای خودتان شادی آفرینی کنید. به خصوص در زمان‌هایی که احساس اضطراب، ترس و یا استرس دارید به این فکر کنید که چه فعالیتی می‌تواند شما را از این احساسات منفی دور کند و همان را در روند کار خود قرار دهید. از یاد نبرید که افراد خوشحال نه افراد ثروتمند هستند و نه کسانی که خوش شانس و غرق در دارایی‌های فراوان‌اند. افراد خوشحال و کسانی که شادی عمیق را تجربه می‌کنند، کسانی هستند که به درک عمیقی از مفهوم شادی رسیده‌اند و در طول زندگی خود به دنبال آن هستند. آن‌ها به دنبال ایجاد شادی هستند و هیچ‌گاه انتظار آن را نمی‌کشند !

  • افراد منفی نگر را از خود دور کنید

اگر می‌خواهید احساس رضایت درونی از زندگی و شادی را در وجود خود تقویت کنید، به شما توصیه می‌کنیم که افراد منفی نگر و اصطلاحاً غرغرو را از اطراف خود دور کنید. افرادی که مدام به شما حس بد و منفی منتقل می‌کنند و منجر به ایجاد احساساتی همچون غم، خشم، نفرت و یا ترس در وجود شما می‌شوند.

احتمالاً شما هم این دسته از افراد را در اطراف خود مشاهده کرده‌اید. این افراد همواره به اتفاقات، وقایع و انسان‌ها با نگرش منفی نگاه می‌کنند و همواره در حال نالیدن از زندگی هستند.

امید به زندگی در آن‌ها بسیار پایین است و بدترین موردی که در رابطه با این افراد وجود دارد این است که آن‌ها توانایی عجیبی در انتقال این احساسات به اطرافیان خود دارند! پس تا حد ممکن از این دسته افراد فاصله بگیرید، حتی اگر عزیزان شما باشند. سعی کنید افراد مثبت نگر و خوش‌بین را در اطراف خود جذب کنید.

  • برای ایجاد حس خوشحالی، در زمان حال زندگی کنید

گذشته‌ها گذشته و برای رسیدن به آینده نیز راه باقی است. پس دست از تفکر بیش از اندازه در رابطه با زمان‌های دیگری بردارید و در زمان حال زندگی کنید.

یکی از عاداتی که می‌تواند احساس عمیق خوشبختی، شادی، رضایت و خوشحالی را در وجود شما تقویت کند، زندگی در زمان حال و لذت بردن از لحظه‌ی اکنون است. فراموش نکنید که ماندن در گذشته و گیر کردن در اتفاقاتی که در زمان‌های دور برایتان افتاده است هیچ تغییری در حال و آینده شما ایجاد نمی‌کند، اتفاقات گذشته تنها برای درس گرفتن و گذر کردن هستند.

همچنین غرق شدن در خیالات و تفکرات آینده نیز ممکن است شما را بیش از اندازه دچار اضطراب و استرس کند. پس بهترین مسیری که می‌توانید در روند زندگی خود پیش بگیرید زندگی در زمان حال است.

  • طبق برنامه زندگی کنید و زمان را از دست ندهید

برنامه ریزی روزانه و دقیق یکی از آن مواردی است که منجر به کاهش استرس درونی شما و افزایش آرامش وجود شما می‌شود.

معمولاً افرادی که کار و زندگی خود را با برنامه پیش می‌برند از سردرگمی نجات پیدا می‌کنند و معمولاً اعتماد به نفس بیشتری نسبت به باقی افراد دارند. چرا که همه امور آن‌ها طبق اصول پیش می‌رود و این اصول بخشی از سبک زندگی آن‌ها محسوب می‌شود. همه عوایدی که از برنامه ریزی دقیق و طبق برنامه عمل کردن به شما می‌رسد، در طولانی مدت منجر به ایجاد حس درونی رضایت و حس عمیق شادی درونی خواهد شد.

  • سعی کنید شغلی متناسب با علایقتان انتخاب کنید

یکی از مواردی که می‌تواند منجر به ایجاد حس رضایت و خوشحالی درونی در وجود شما شود، فعالیت طبق علایقتان است. اگر امکان این را دارید که شغلی در ارتباط با علایق خود انتخاب کنید و از فعالیت مورد علاقه خود کسب درآمد کنید، این کار را از خود دریغ نکنید.

در دنیای امروز بسیاری از افراد به اندازه کافی احساس رضایت شغلی ندارند. همین عدم احساس رضایت قلبی از فعالیتی که هر روز به آن مشغولید و از طریق آن کسب درآمد می‌کنید شما را از احساس شادی درونی دور می‌کند. چرا که شما هر روز مجبور به انجام فعالیتی هستید که از آن لذت نمی‌برید و چه بسا لحظات سختی برای شما رقم بزند.

  • قدردان باشید و قدرت شکرگزاری را دست کم نگیرید

همیشه قدردان باشید و قدرت شکر گذاری را دست کم نگیرید .

تلاش کنید قدردانی را به یکی از عادات خود تبدیل کنید و به سبک زندگی خود اضافه کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم بخشی از زمان خود را به تفکر در مورد داشته‌هایتان اختصاص دهید. سپاس گزار دارایی‌هایتان در زندگی باشید و به این بی اندیشید که چقدر در طول زندگی خود قدردان بوده‌اید. قدردان و شکرگزار خداوند باشید. انرژی‌ای که از این فعالیت به شما برمی‌گردد را دست کم نگیرید.

قدردان خودتان باشید، قدردان اطرافیانتان و عزیزانتان باشید و برای خودتان حس و انرژی مثبت ذخیره کنید.

  • خوش‌بینی را در خود تقویت کنید

خوش‌بینی می‌تواند تا میزان زیادی در احساس رضایت درونی و خوشحالی عمیق ما تأثیرگذار باشد.

تلاش کنید تا روحیه خوش‌بینی را در خود تقویت کنید. نیمه پر لیوان را ببینید. سعی کنید با افراد خوش‌بین و مثبت اندیش معاشرت کنید و از افراد بدبین و کسانی که روحیه منفی نسبت به اتفاقات و اطرافیان دارند دوری کنید.

به خاطر داشته باشید که خوشحالی و شادی حواسی مسری هستند. شما با قرار گرفتن در کنار افراد خوش‌بین و مثبت اندیش می‌توانید احساس رضایت از زندگی و این احساس شادی عمیق را در وجود خود تقویت کنید.

  • خودباوری و عزت نفس را در خود تقویت کنید

اگر می‌خواهید به احساس عمیق آرامش، رضایت و خوشحالی درونی برسید بهتر است عزت نفس و اعتماد به نفس خود را تقویت کنید.

عزت نفس تقویت شده می‌تواند احساس رضایت شما را نسبت به زندگی و اتفاقات پیرامونتان افزایش دهد. همین احساس رضایت در ادامه به حس شادی عمیق درونی تبدیل می‌شود.

خودباوری داشته باشید. ایمان به خود و توانایی‌هایتان را سر لوحه فعالیت‌هایتان قرار دهید. معمولاً افرادی که حس رضایت از خود دارند، از فعالیت‌های روزمره خود لذت می‌برند و حس شادی عمیق را تجربه می‌کنند، از عزت نفس و خودباوری عمیقی برخوردار هستند.

  • آرامش را در زندگی خود ایجاد کنید

انسان‌هایی که زندگی آرامی دارند و حس آرامش درونی را در زندگی خود احساس می‌کنند بسیار ساده‌تر از دیگران می‌توانند خوشحالی را تجربه کنند. این دسته افراد معمولاً شخصیت آرامی دارند و به سادگی می‌توانند از اتفاقات اطراف خود لذت ببرند. به شما توصیه می‌کنیم راهکارهایی برای ایجاد آرامش در زندگی خود به کار بگیرید.

  • حضور در خیریه‌ها و کمک به دیگران خوشحالی پایدار برای شماست

بخشنده و سخاوتمند باشید و سبک زندگی خود را بر اساس بخشندگی بنا کنید.

برای مثال به شما پیشنهاد می‌کنیم بخشی از درآمد ماهانه خود را برای کمک به انواع خیریه‌ها کنار بگذارید و خودتان نیز در این مراکز حضور پیدا کنید. حضور در خیریه‌ها، خانه سالمندان، آسایشگاه‌های معلولین و پرورشگاه‌های کودکان بی سرپرست از آن دسته مراکزی هستند که شما با حضور در آن‌ها و انجام امور داوطلبانه می‌توانید شادی عمیق و ماندگاری را در زندگی و ذهن خود ایجاد کنید. پس اگر به دنبال خوشحالی پایدار در زندگی خود هستید، این دسته فعالیت‌ها را در برنامه زندگی خود قرار دهید.

  • برای دیگران هدیه بخرید و باعث خوشحالی عزیزانتان شوید

شاید بسیاری از افراد به این نکته توجه نکنند؛ اما ایجاد حس خوب و شادی برای دیگران به طرز شگفت انگیزی می‌تواند در حال روحی شما اثرگذار باشد. برای اطرافیان و عزیزانتان هدیه بخرید، دلیلی برای حال خوب آن‌ها باشید، از نقاط قوتشان تعریف کنید و آن‌ها را برای خوبی‌هایشان تحسین کنید. پس از مدتی متوجه تأثیرات این سبک زندگی خواهید شد و اثرات هدیه کردن حال خوب به دیگران را احساس می‌کنید.

 

  • فعالیت‌هایی که منجر به شادی‌تان می‌شود را یادداشت کنید و در پیش بگیرید

هر روز یک فعالیت خاص برای خوشحالی خودتان انجام دهید. تفاوتی نمی‌کند چه فعالیتی در چه ابعادی، همین که حس رضایت و شادی را در وجود شما ایجاد کند کفایت می‌کند.

لیستی از فعالیت‌هایی که شما را خوشحال می‌کنند تهیه کنید. برای مثال قدم زدن در طبیعت، نقاشی کشیدن، ساز زدن، ورزش کردن، دیدن فیلم و سریال، رفتن به کافه و یا نوشیدن یک قهوه.

لیستی از این فعالیت‌ها تهیه کنید و بخشی از روز خود را به خوشحال کردن خود و هدیه کردن یک حس خوب به خودتان اختصاص دهید.

  • به خودتان عشق بورزید

خودتان را دوست داشته باشید. دست از سرزنش خودتان به خاطر هر اشتباه کوچکی بردارید و به وجودتان عشق بورزید.

بسیاری از ما در زندگی خود مرتکب خطا و اشتباه می‌شویم و هر یک از این اشتباهات مانند تجربه‌ای در گذشته ما را در ادامه مسیر زندگی یاری می‌کنند. پس به خودتان سخت نگیرید و از مقایسه مداوم خودتان و شرایط زندگی و کارتان با دیگران دست بردارید. این مقایسه در بدترین شرایط شما را از پا درمی‌آورد! مانعی بزرگ برای پیشرفت شما می‌شود و درهای شادی درونی و رضایت را بر روی شما می‌بندد.

  • از کینه ورزی دوری کنید

کینه ورزی یکی از مهم‌ترین موانع شادی و حال خوب ماست. رهایی از کینه‌های جدید و قدیمی را به یکی از عادات خود در زندگی تبدیل کنید.

همه‌ی ما میدانیم کینه ورزی و نگه داشتن کدورت‌های قدیمی به جز آسیب روحی و روانی برای ما هیچ دستاوردی ندارد. به بیان دیگر ما با کینه ورزی بیشتر از ایجاد آسیب و عذاب برای فرد مورد نظر خودمان را عذاب می‌دهیم و این بار سنگین را تا مدت‌های طولانی به دوش می‌کشیم.

ذهن و قلب خود را از کینه‌ها پاک کنید و با یک لوح سفید خالی از هر گونه کدورت به مسیر خود در زندگی ادامه دهید. بگذارید احساسات خوب راهشان را به سوی قلب شما پیدا کنند.

  • ورزش را در برنامه خود قرار دهید

ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

بهتر است بدانید بسیاری از افرادی که در زندگی خود احساس رضایت بیشتری دارند و شما آن‌ها را به عنوان فردی خوشحال و آرام می‌شناسید ورزش را به طور جدی دنبال می‌کنند. چرا که دنبال کردن ورزش و فعالیت‌های بدنی به صورت جدی می‌تواند احساس رضایت فردی شما را افزایش دهند و شما را به فردی شاد و پرنشاط تبدیل کنند. ورزش کردن با کمک به آزادسازی هورمون‌های مربوطه به مغز شما احساس آرامش و شادی عمیق می‌دهد. همچنین سلامت جسم شما سلامت روحتان را نیز در پی دارد.

  • خودشناسی را تقویت کنید و به درک کاملی از توانایی‌ها و احساس خود برسید

هر چه شناخت بیشتر و بهتری از توانایی‌ها و نقاط ضعف و قوت خود داشته باشید احساس بهتری نسبت به وجود خود پیدا می‌کنید.

حس رضایتی که از این کار ناشی می‌شود منجر به پذیرش بهتر شما نسبت به خودتان می‌شود و پس از مدتی می‌تواند حس شادی و خوشحالی در وجود شما را تقویت کند. همچنین به شما توصیه می‌کنیم تا تلاش کنید به درک درستی از احساسات خود برسید. همچنین بتوانید این احساسات را درست و به موقع بروز دهید. مسئله‌ای که بهتر است در این بخش به آن اشاره کنیم این است که از سرکوب احساسات خود به شدت پرهیز کنید. این کار در طولانی مدت آسیب جبران نشدنی به روح و روان شما خواهد زد.

  • انعطاف پذیر باشید و سرسختی را کنار بگذارید

انعطاف پذیری یکی از جمله مواردی است که احساس آرامش درونی شما را افزایش می‌دهد.

اگر با دقت بیشتری به مسائل اطراف خود نگاه کنید و یا علت برخی از نگرانی‌های خود را جستجو کنید متوجه خواهید شد که بسیاری از آن‌ها به دلیل سرسختی و یا حتی لجبازی بی جای ما ایجاد شده‌اند. مسائلی که خیلی ساده با کمی انعطاف به خرج دادن حل می‌شوند و دیگر نیازی به کشمکش‌های بسیار ندارند.

اگر به دنبال احساس آرامش درونی هستید و می‌خواهید شادی و خوشحالی واقعی را در زندگی خود بیابید به شما توصیه می‌کنیم که به عنوان یک تمرین تلاش کنید تا در مسائل مختلفی که به صورت روزمره برای شما ایجاد می‌شوند انعطاف پذیر باشید و سرسختی و یک دندگی خود را پله پله کاهش دهید.

کلام پایانی

بر خلاف تصور بسیاری از ما خوشحالی و شادی درونی دو احساس گذرا و یا موقتی نیستند. شما می‌توانید با در پیش گرفتن عاداتی در زندگی خود این احساسات را ماندگار و پایدار کنید. تعریف شادی عمیق درونی از زبان بزرگان حوزه روانشناسی با تعاریفی که ما در زندگی روزمره برای این واژه سراغ داریم بسیار متفاوت است. اساتید حوزه روان بیان می‌کنند که حس خوشحالی عمیق زمانی در وجود ما شکل می‌گیرد که ما توانایی پذیرش رنج‌ها و سختی‌های زندگی را در خود تقویت کنیم و بتوانیم در برابر آن‌ها استقامت به خرج دهیم.

شادی واقعی زمانی در درون ما ماندگار می‌شود که با پذیرش تمام مشکلات، همچنان مسیر زندگی خود و اهدافمان را در پیش بگیریم و ادامه دهیم. ما در این مقاله از دانشگاه کسب و کار تلاش کردیم تا به بیان تعاریفی از شادی عمیق درونی بپردازیم. شما چه تعریفی برای شادی عمیق دارید؟

قبلی ببینید چقدر راحت می‌توانید با کودک درون خود ارتباط بگیرید
بعدی مهرطلبی چگونه زندگی شما را به ورطه ی نابودی می‌کشاند؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
پشتیبانی

توجه: این بخش از پیشخوان ← نمایش ← ابزارک ها ← نوار کناری وبلاگ قابل ویرایش است

دسته‌ها
  • پادکست صوتی
  • تربیت فرزند
  • توسعه فردی
  • شفای کودک درون
  • شفای کودک درون
  • عمومی
  • کلید های خوشبختی
  • همسر دلخواه
  • ویدئو
برچسب‌ها
اعتماد به نفس تربیت فرزند دانش آموزان دوره دکتر شریفی سان کد شفای کودک درون عزت نفس قالب مدرس مدرسه موسسه بهشت زندگی همسر دلخواه والدین وردپرس پادکست صوتی کلید های خوشبختی

Logo Light

ما قالب استادیار را با نام استاد سیمین دانشور مزین کردیم، زیرا برند ها رشد می کنند و توانایی آنها درک می شود.
توجه: این بخش از پیشخوان ← نمایش ← ابزارک ها ← پاورقی قابل ویرایش است. توجه: نوع پاورقی کل سایت (نوع موجود یا المنتوری) از تنظیمات قالب>پاورقی قابل انتخاب است.
دسترسی سریع
  • خانه
  • دوره ها
  • اخبار
  • تماس با ما
تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت متعلق به موسسه بهشت زندگی بوده و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://beheshtezendegi.com/?p=11335
ورود
با شماره موبایل
با نام کاربری
آیا هنوز عضو نشده اید؟ اکنون ثبت نام کنید
بازنشانی رمزعبور
با شماره موبایل
با نام کاربری
ثبت نام
قبلا عضو شده اید؟ اکنون وارد شوید
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.
دسته بندی دوره ها
دسته بندی بلاگ
دوره های من
دسته بندی دوره ها

شخصیت شناسی

  • 1 دوره

محصول دانلودی

  • 1 دوره

مهارت های توسعه فردی

  • 1 دوره
دسته بندی بلاگ

پادکست صوتی

  • 9 نوشته

تربیت فرزند

  • 1 نوشته

توسعه فردی

  • 16 نوشته

شفای کودک درون

  • 1 نوشته

شفای کودک درون

  • 1 نوشته
دوره های من
برای مشاهده خریدهای خود باید وارد حساب کاربری خود شوید
Facebook Twitter Youtube Instagram Whatsapp

سوالی دارید؟ از ما بپرسید، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.

موسسه بهشت زندگی

  • 09169061634
  • شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 تا 17
  • info@beheshtezendegi@gmail.com